New quad at Shrewsbury ready for new term

16 September 2016
Looking towards 'Oliver's Egg' and the new bosque of crab apple trees
Looking towards 'Oliver's Egg' and the new bosque of crab apple trees The sunken lawn, with new timber seating

Work on the new quad at Shrewsbury School, which RMA radically re-designed and landscaped, was successfully completed in time for the start of the autumn term.

Our design included upgrading the central pool, known as Oliver’s Egg, surrounding it with May-flowering Malus ‘Evereste’ trees; and creating a central sunken lawn to provide space for both informal spill-out and events.

We also added a linking timber pergola and linear seating beneath trees, as well as softened edges to buildings.

The design has drawn together the surrounding architectural styles, both old and new, and created a renewed sense of place at the heart of the school campus.