Please enable JavaScript to view this site correctly

Please upgrade your browser to view this site correctly

arrow_back All Projects

Walled garden, Buckinghamshire

View from kitchen garden to the new pool house

“We always enjoy working collaboratively, and here we worked closely with the head gardener on the planting, and with the architect of the pool house.”

01 Our Vision

Our landscape proposals aimed to create a more picturesque parkland approach and sense of arrival; a simplified and more appropriate setting for the Grade 1-listed house; new areas of garden around the proposed swimming pool; and a re-worked kitchen garden and greenhouse within the walled garden to better suit the needs of the client. 

02 Our Process

We are always delighted when a client comes back to us, after the production of a landscape masterplan, and asks us to oversee the creation of a specific part of their garden. We also like to be flexible and collaborative, and here we were pleased to work closely with the architect of the pool house, and the head gardener in relation to the planting. 

New greenhouse in the kitchen garden

03 The Outcome

The eastern half of the old walled garden has been re-cast as a striking swimming pool garden, with a new pool building, lawns and pool terrace with elegant planting; the western half has been re-worked as a fruit, vegetable and cut flower garden with a new glasshouse, cold frames and dipping pool. The beautifully-finished garden won a 2014 BALI National Landscape Award for contractor J&S Scapes.