Please enable JavaScript to view this site correctly

Please upgrade your browser to view this site correctly

arrow_back All Projects

Uppingham School, Rutland

Aerial view of the school campus

“… thank you for your invaluable contribution to the stunning success of the Science Centre at the RIBA East Midlands Regional Awards…”

Stephen Taylor, Bursar, Uppingham School

01 Our Vision

We wanted to create a space which would have the feeling of a university college court, drawing together various styles of architecture to give an immediate sense of place at the heart of the school. At the same time, the landscape had to be practical and robust, to withstand its usage by students.

02 Our Process

We particularly enjoy working with architects and within wider design teams, where our relatively small size allows us to be light on our feet, responsive and flexible. 

Roof terrace, Uppingham School
The roof garden

03 The Outcome

The school now has an attractive yet robust central space which provides a predominantly green heart with legible circulation and areas for formal school events and student relaxation. The science building clocked up four RIBA East Midlands awards for Orms in 2015, including Building of the Year. The judges noted that the new courtyard space had helped to give the Science Centre “…a sense of gravitas and permanency and an overall collegiate feel.”